Brusinkovo-čokoládové řezy

Osvědčený recept na docela rychlé a moc dobré řezy.


3.73x
45 min

Ingredience

náplň 1

cukr
1 kelímekkysaná smetana
250 gpolotučný tvaroh

těsto

5 ksvejce
100 gcukr krupice
200 gtuk na pečení
1 lžičkamaizena
1 lžičkakypřící prášek do pečiva
250 gmleté lískové ořechy
60 gslazené kakao

náplň 2

100 gcukr moučka
400 gsmetana ke šlehání
1-2 balíčkyztužovač šlehačky
200 gkompotované brusinky

drobení

čokoládové hoblinky

Postup přípravy

Troubu vyhřejeme na 180 °C a plech vyložíme papírem na pečení.

Tuk na pečení vyšleháme s cukrem do pěny a po jednom zašleháme vejce. Kakao smícháme s práškem do pečiva, mletými ořechy a maizenou. Sypkou směs pak přimícháme k tukové směsi.

Těsto rovnoměrně rozetřeme na připravený plech a pečeme asi 25 minut. Doporučuji použít menší plech, aby byly řezy vyšší. Já jsem je pekla na velkém plechu, proto jsou tak nízké. Po upečení necháme korpus vychladnout a opatrně vyklopíme z plechu.

Brusinky scedíme a necháme v sítku odkapat. Smícháme je s cukrem moučka, potom za stálého míchání krátce povaříme a necháme vychladnout. Smetanu ke šlehání vyšleháme společně se ztužovačem dotuha a smícháme ji s brusinkovou směsí. Tvaroh zvlášť v misce smícháme s trochou cukru a kysanou smetanou.

Na korpus naneseme napřed tvarohový krém a stejnoměrně ho rozetřeme. Na tvarohový krém rozetřeme brusinkový krém. Hotový moučník posypeme čokoládovými hoblinkami nebo nastrouhanou čokoládou. Hotové řezy dáme do lednice vychladit. Vychlazený moučník nakrájíme na řezy velké podle naší potřeby.

Brusinkovo-čokoládové řezy podáváme jako delikátní moučník ke kávě nebo čaji.
user-icon

autor Moravanda


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brusinkovo-čokoládové řezy

Zpět na recept