Vaření.czReceptyBruselská žampionová polévka

Bruselská žampionová polévka

Recept na polévku, kterou podáváme i jako hlavní chod. Bruselská polévka se žampiony a zeleninou.


3.059x
45 min

Ingredience

60 gceler
60 gmrkev
60 gkapusta
60 gkvěták
1.25 lvývar z kostí
200 gžampiony
1 lžícehladká mouka
10 lžickyselé mléko

podle chuti

sůl
1 svazečekpetrželka
mletý černý pepř

Postup přípravy

Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky a postupně vkládáme do vývaru z kostí nebo masoxu, nejprve kořenovou zeleninu a později kapustu s květákem. Současně s květákem vložíme do polévky nakrájené, očištěné žampiony. Mouku slabě opražíme, částí opražené mouky zahustíme polévku, a ještě krátce povaříme. Do kyselého mléka zamícháme zbytek opražené mouky a směs zašleháme do hotové polévky. Před podáváním ochutíme pepřem a jemně nakrájenou petrželkou nebo kerblíkem. Bruselskou žampionovou polévku podáváme jako hlavní chod, přidáme slaný rohlík nebo osmažený plátek veky.
user-icon

autor Václav

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bruselská žampionová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena