Bruselská žampionová polévka

Recept na polévku, kterou podáváme i jako hlavní chod. Bruselská polévka se žampiony a zeleninou.


3.059x
45 min

Postup přípravy

Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky a postupně vkládáme do vývaru z kostí nebo masoxu, nejprve kořenovou zeleninu a později kapustu s květákem.

Současně s květákem vložíme do polévky nakrájené, očištěné žampiony. Mouku slabě opražíme, částí opražené mouky zahustíme polévku, a ještě krátce povaříme. Do kyselého mléka zamícháme zbytek opražené mouky a směs zašleháme do hotové polévky.

Před podáváním ochutíme pepřem a jemně nakrájenou petrželkou nebo kerblíkem.

Bruselskou žampionovou polévku podáváme jako hlavní chod, přidáme slaný rohlík nebo osmažený plátek veky.
user-icon

autor Václav


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bruselská žampionová polévka

Zpět na recept