Brownies z červené řepy s čokoládovou polevou

Recept na chutný brownies - čokoládovou delikatesu. Tentokrát je těsto z červené řepy. Vhodné i pro vegany.


4.713x
75 min
2×

Postup přípravy

Červenou řepu očistíme, oloupeme, rozkrájíme a uvaříme doměkka. Uvařenou řepu slijeme, rozmixujeme s polovinou mléka a jablečným octem na kaši. Necháme vychladnout.

Připravíme si mísu, ve které smícháme mouku s práškem do perníku, kořením, cukrem a solí. Přidáme olej a zbylou polovinu sojového mléka. Těsto na brownies z červené řepy dobře promícháme a nakonec přimícháme rozmixovanou červenou řepu.

Plech na pečení vyložíme pečícím papírem, těsto do něj vylijeme a rovnoměrně uhladíme. Brownies pečeme asi 35 minut na 180 °C.

Mezitím si připravíme čokoládovou polevu, stačí rozpustit čokoládu s trochou kokosového oleje. Polevou potřeme vychladlý moučník.

Brownies z červené řepy s čokoládovou polevou rozkrájíme na kostky a libovolně ozdobíme, můžeme použít ovoce i hoblinky čokolády apod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brownies z červené řepy s čokoládovou polevou

Zpět na recept