Vyzkoušejte brownies podle receptu s datlovou pastou. Obejdete se tak bez rafinovaného cukru.
Hodnocení
4.8
/ 5 (10x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Čokoláda 70%150 g
Máslo 50 g
Datlová pasta200 g
Vejce3 ks
Sůl 1 špetka
Hladká mouka 80 g
Kakao 20 g
Kypřicí prášek do pečiva1 lžička
Čokoládové pecky50 g
Postup přípravy
Předehřejeme troubu na 180 °C a připravíme si formu (cca 20×20 cm) vyloženou pečicím papírem.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem, do které vmícháme datlovou pastu. Pokud je pasta tvrdší, můžeme ji lehce nahřát, aby se lépe spojila.
V misce vyšleháme vejce se špetkou soli do lehké pěny. Čokoládovou směs postupně zašleháme do vaječné pěny.
V jiné misce smícháme mouku, kakao a prášek do pečiva. Tuto suchou směs přimícháme do čokoládové směsi, dokud nezískáme hladké těsto. Přidáme kousky čokolády.
Těsto nalijeme do připravené formy, rovnoměrně rozetřeme a pečeme přibližně 20–25 minut, dokud špejle zapíchnutá doprostřed není jen s trochou drobků (nesmí být úplně suchá, brownies mají být vláčné).
Necháme vychladnout, nakrájíme na kousky a podáváme.