Jednoduchý a nadýchaný moučník z celého máku s kousky broskví.
Hodnocení
4.3
/ 5 (27x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Ostatní
Olej130 ml
Vejce3 ks
Mléko150 ml
Kypřicí prášek do pečiva1 balíček
Cukr krupice150 g
Mák120 g
Polohrubá mouka300 g
Kompotované broskve1/2 sklenice
Podle potřeby
Tuk na vymazání
Mouka na vysypání
Na ozdobu
Smetana ke šlehání1/2 kelímku
Ovoce (broskve, hroznové víno, jahody)
Postup přípravy
Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny.
Přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, olej a celý mák. Nakonec přimícháme mléko.
Připravené těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a poklademe na menší kousky nakrájenými broskvemi.
Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C přibližně 40 minut.
Upečený makovník po vychladnutí nakrájíme na řezy. Na každý kousek nastříkáme dotuha vyšlehanou smetanu a ozdobíme plátky broskví (popřípadě jiným sladkým ovocem).