Broskvové smetanové řezy

Recept na řezy s broskvemi, které můžeme nahradit i meruňkami. Recept je jednoduchý.


4.118x
45 min

Ingredience

těsto

120 gcukr
120 mlolej
2 ksvejce
0 balíčkůprášek do pečiva
1 balíčekvanilkový cukr
200 ghladká mouka

náplň

2 kelímkysmetana na šlehání
2 plátkyželatina
1 kelímekkysaná smetana
2 balíčkyvanilkový cukr
600 gbroskvový kompot
1 kelímekbroskvový jogurt

poleva

2 balíčkypudink bez vaření
400 mlkompotová štáva

Postup přípravy

Žloutky vyšleháme s cukry do pěny a přimícháme olej. Mouku s práškem do pečiva prosejeme a přisypeme do vajec. Nakonec jemně vmícháme pevný sníh našlehaný z bílků se špetkou soli. Těsto pečeme na plechu 30 x 40 cm s vyloženým papírem v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova. Upečený korpus necháme zcela vychladnout.

Vyšleháme smetanu. Přidáme jogurt, vanilku, kterou promícháme se zakysanou smetanou a vymačkanou želatinu, kterou jsme rozpustili ve studené vodě a dobře vymačkali.

Korpus potřeme broskvovou marmeládou. Marmeládu potřeme částí smetanového krému, položíme nakrájené odkapané broskve a přikryjeme zbytkem smetany.

Puding uvaříme v broskvové šťávě. Hustý pudink naneseme na smetanový krém. Na pudink můžeme položit malé části broskví a trochu přitlačíme. Připravené broskvové smetanové řezy necháme vychladnout a ztuhnout v lednici.

Broskvové smetanové řezy po ztuhnutí nakrájíme na malé části a podáváme třeba ke kávičce ozdobené dle naší fantazie.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Broskvové smetanové řezy

Zpět na recept