Vaření.czReceptyBroskvové řezy se šlehačkou

Broskvové řezy se šlehačkou

Výborný dezert vhodný k menším slavnostem. Recept uvítá nejen rodina.


4.69x
60 min
1×

Ingredience

3 konzervybroskve
250 gcukr
3 vejce
120 gmáslo
120 mlmléko
1 lžíceprášek do pečiva
350 gpolohrubá mouka

na ozdobu

50 gkakao
3 lžícemandlové plátky
50 gstrouhaná čokoláda

krém

1 kelímeksmetana ke šlehání
2 balíčkyvanilkový krém v prášku (bez vaření)

Postup přípravy

Vejce s cukrem utřeme do husté pěny. Rozpustíme máslo a smícháme jej s mlékem a vaječnou pěnou. Poté opatrně vmícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva. Piškotové těsto rozetřeme na tukem vymazaný plech. Broskve dáme na síto a necháme je důkladně okapat. Půlky broskví dáme na těsto vypouklou částí nahoru. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 - 35 minut při teplotě 175 °C. Upečený piškot necháme vychladnout. Mandlové lupínky jemně opražíme na teflonové pánvi bez tuku. Smetanu smícháme s vanilkovými krémy (nebo dvěma sáčky ztužovače šlehačky) a ušleháme. Krém rozetřeme na upečené broskvové řezy. Posypeme hustě kakaem. Celý koláč přejedeme po povrchu kuchařskou stěrkou se zuby, ozdobíme ho tak nejrůznějšími ornamenty. Koláč dále dozdobíme podle chuti nastrouhanou hořkou či mléčnou čokoládou a opraženými mandlovými lupínky. Broskvové řezy se šlehačkou necháme zatuhnout, nakrájíme a podáváme třeba ke kávě.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Broskvové řezy se šlehačkou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena