Výborný dezert vhodný k menším slavnostem. Recept uvítá nejen rodina.
Hodnocení
4.6
/ 5 (9x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Broskve3 konzervy
Cukr250 g
Vejce3
Máslo120 g
Mléko120 ml
Kypřicí prášek do pečiva1 lžíce
Polohrubá mouka350 g
Na ozdobu
Kakao50 g
Lupínky mandlí3 lžíce
Strouhaná čokoláda50 g
Krém
Smetana ke šlehání1 kelímek
Vanilkový krém v prášku (bez vaření)2 balíčky
Postup přípravy
Vejce s cukrem utřeme do husté pěny. Rozpustíme máslo a smícháme jej s mlékem a vaječnou pěnou. Poté opatrně vmícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva.
Piškotové těsto rozetřeme na tukem vymazaný plech. Broskve dáme na síto a necháme je důkladně okapat. Půlky broskví dáme na těsto vypouklou částí nahoru. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 - 35 minut při teplotě 175 °C. Upečený piškot necháme vychladnout. Mandlové lupínky jemně opražíme na teflonové pánvi bez tuku.
Smetanu smícháme s vanilkovými krémy (nebo dvěma sáčky ztužovače šlehačky) a ušleháme.
Krém rozetřeme na upečené broskvové řezy. Posypeme hustě kakaem. Celý koláč přejedeme po povrchu kuchařskou stěrkou se zuby, ozdobíme ho tak nejrůznějšími ornamenty. Koláč dále dozdobíme podle chuti nastrouhanou hořkou či mléčnou čokoládou a opraženými mandlovými lupínky.
Broskvové řezy se šlehačkou necháme zatuhnout, nakrájíme a podáváme třeba ke kávě.
... hlásám, že chuť je výborná, jen na krém mi teda určitě nevystačila jedna šlehačka - udělalo mi to pudinkové hrudky :) Ředila jsem mlékem a krém mi vyšel v pohodě, i když úplně dohladka není.
Jinak super buchta, chutná skvěle :)