Bretaňská gulášovka

Pikantní hustá polévka z hovězího masa. Nejlépe se hodí kližka.


3.713x
60 min
1×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme, nakrájíme nahrubo a orestujeme ji pozvolna na oleji až dozlatova. Maso nakrájíme na kostky asi 1 x 1 cm a orestujeme na cibulovém základu, zaprášíme pálivou paprikou, promícháme a chvíli dusíme ve vlastní šťávě.

Podle potřeby podlijeme vodou a polévku pozvolna vaříme. Když je maso měkké, přidáme okapané fazole, kmín a dochutíme solí a pepřem.

Za stálého míchání přidáme jíšku a pět minut povaříme. Nakonec do bretaňské gulášovky přidáme majoránku a ozdobíme ji nasekanou jarní cibulkou.
user-icon

autor Fendryska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bretaňská gulášovka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Francouzská