Brémský chlebíček

Kynutý chlebíček se spoustou ovoce nesmí na Velikonoce chybět.


4.541x
0
1×

Postup přípravy

Kandovaný ovocný chlebíček, ananas i ořechy nakrájíme nadrobno a zalijeme citronovou šťávou.

Do mísy prosejeme mouku, uděláme důlek, nasypeme do něj cukr a rozdrobíme droždí. Vše zalijeme vlažným mlékem a necháme 15 minut vzejít kvásek.
Pak přidáme rozpuštěné máslo, sůl, vanilkový cukr, citronovou kůru a vařečkou vypracujeme vláčné, spíš tužší těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme nakynout (asi 45 minut).

Vykynuté těsto vyklopíme na vál poprášený moukou a zapracujeme ovoce s ořechy. Z těsta utvoříme šišku a vložíme ji do chlebíčkové formy vyložené pečícím papírem. Chlebíček necháme zakrytý ještě 15 minut kynout.

Brémský chlebíček vložíme do předehřáté trouby a pečeme prvních 10 - 15 minut na 200 °C. Pak teplotu snížíme a dopečeme asi 30 - 40 minut na 175 °C. Špejlí zkontrolujeme, zda je chlebíček upečený i vevnitř.

Hotový brémský chlebíček vyndáme z formy a vychladlý pocukrujeme.

Citronovou kůru i šťávu můžeme nahradit použitím šťávy a kůry z 1/2 pomeranče.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brémský chlebíček

Zpět na recept