Bratislavská omáčka

Jednoduché zeleninové jídlo překvapivě dobré chuti.


4.043x
30 min
4×

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno a dozlatova osmažíme. Přidáme mletý kmín a lahůdkovou mletou papriku. Promícháme a ihned přidáme mouku, rychle znovu promícháme a zalijeme asi půl litrem vroucí vody.

Přidáme kostku zeleninového bujónu, kečup a necháme krátce rozvařit. Pak přidáme francouzskou zeleninovou směs a vaříme asi 20 minut. Podle potřeby dosolíme. Nakonec přidáme sterilovaný hrášek a necháme prohřát.

Vhodnou přílohou k bratislavské omáčce jsou těstoviny, houskový knedlík nebo brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bratislavská omáčka

Zpět na recept