Brambory zapékané v remosce

Recept na česnekové brambory zapečené se slaninou, chřestem a smetanou.


4.730x
60 min
5×

Postup přípravy

Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky asi 2mm silné. Oloupaný česnek prolisujeme. Chřest oloupeme, nakrájíme na 2-3 cm dlouhé kousky, krátce povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Připravíme si smetanovou zálivku. Zakysanou smetanu rozšleháme s vejci, česnekem a mlékem, osolíme, opepříme a okmínujeme.

Remosku vytřeme máslem a dno poklademe polovinou nakrájených brambor. Na brambory rozložíme polovinu slaniny a okapaný chřest. Ten zakryjeme druhou polovinou slaniny a brambor. Brambory osolíme a pečeme přibližně 2O - 25 minut. Pak je zalijeme smetanovou zálivkou a dopečeme dozlatova.

Zapečené brambory se slaninou, chřestem a česnekovou smetanou podáváme s čerstvou zeleninou jako hlavní chod.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brambory zapékané v remosce

Zpět na recept