Zapečené brambory podle tohoto receptu jsou chuťově velmi vydařené. Se zelím, cibulí a mletým masem.
Hodnocení
4.7
/ 5 (74x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
17x
Ingredience
Ostatní
Česnek2 stroužky
Olej1 lžíce
Vejce1 ks
Brambory750 g
Cibule2 ks
Kyselé zelí500 g
Směs mletého masa300 g
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Podle potřeby
Mléko
Tuk
Postup přípravy
Jednu cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Osmahneme na oleji, přidáme zelí, podlijeme vodou a dusíme asi 20 minut.
Mezitím oloupeme uvařené brambory (nejlépe z předchozího dne) a nakrájíme je na plátky.
Mleté maso si ochutíme solí, pepřem a utřeným česnekem. Na drobně nakrájené cibuli osmahneme. Do vymazaného pekáče naklademe brambory, potom maso, zelí a poslední vrstvu tvoří brambory. Vrstvu brambor si vždy ještě posolíme.
Zalijeme směsí, kterou jsme si připravili z vejce, mléka a soli. Směs v pekáčku necháme péct dozlatova. Brambory se zelím a mletým masem podáváme třeba se zeleninovým salátem.
Toto jídlo jsem jedla v jedné hotelové restauraci v Orlických horách a jmenovalo se Orlická pohádka. Přílohou byl okurkový salát a moc jsem si pochutnala. Určitě ho také zařadím do jídelníčku.
Richard Novák
Komentář k receptu Brambory se zelím a mletým masem
Tohle jídlo bych si s chutí dal.
Hanzalito
Re:
nerozumím - zelí je moc kyselé, tak ho máme osladit a pak si k tomu dát kyselou okurku? To je trochu redundantní
Evula
Je to dobré, jen možná to zelí by chtělo prochu přisladit, aby nebylo tak moc kyselé. Je to dobré s kyselou okurkou :)
andilekan
Moc dobré brambory
Dnes jsem dělala znovu a musím moc pochválit. Rychlé a výborné jídlo. Jen zelí nedusím,ale dávám rovnou syrové.