Brambory po provensálsku

Tento recept se hodí jako hlavní jídlo pro vegetariány nebo jako příloha k masu.


4.05x
60 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme a pokrájíme na kostky. Mírně osolíme a hodně poprášíme mletým provensálským kořením a mletou sladkou paprikou. Brambory dáme do pekáčku na pečící papír, kam jsme nakapali pár kapek oleje, péct. Než budou brambory hotové, tak na ně dáme strouhaný sýr a necháme ho rozpustit a zapéct. Hotové brambory po provensálsku na talíři ozdobíme sterilovanou kukuřicí a nakrájenou červenou kapií. Je to výborné jen tak jako hlavní chod, tudíž vhodné pro vegetariány nebo jako příloha k masu. Kdo má rád cibuli, může si ji k bramborám přidat, bude sladká.
user-icon

autor Monicca


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brambory po provensálsku

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena