Brambory po provensálsku

Tento recept se hodí jako hlavní jídlo pro vegetariány nebo jako příloha k masu.


4.05x
60 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme a pokrájíme na kostky. Mírně osolíme a hodně poprášíme mletým provensálským kořením a mletou sladkou paprikou.

Brambory dáme do pekáčku na pečící papír, kam jsme nakapali pár kapek oleje, péct. Než budou brambory hotové, tak na ně dáme strouhaný sýr a necháme ho rozpustit a zapéct.

Hotové brambory po provensálsku na talíři ozdobíme sterilovanou kukuřicí a nakrájenou červenou kapií. Je to výborné jen tak jako hlavní chod, tudíž vhodné pro vegetariány nebo jako příloha k masu. Kdo má rád cibuli, může si ji k bramborám přidat, bude sladká.
user-icon

autor Monicca


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brambory po provensálsku

Zpět na recept