Brambory plněné brynzou

Od slovenské babičky mám recept na brynzové zapečené brambory.


5.07x
120 min
3×

Ingredience

sůl
1 kgbrambory
1 kscibule
kmín
10 dkguzenina
20 dkgbrynza
0.5 kelímkuzakysaná smetana
10 dkguzená slanina
0.5 lžičkymletá sladká paprika
1 špetkamletá pálivá paprika
sádlo na vymazání

Postup přípravy

Malé syrové brambory odrhneme kartáčkem, osušíme a rozkrojíme. Lžičkou je vydlabeme jako malé košíčky.

Brynzu umícháme s hustou smetanou, s mletou sladkou paprikou, přidáme špetku pálivé papriky, sůl, vmícháme pokrájenou cibulí a přidáme i drobně pokrájenou cikánskou pečeni. Brynzovou hmotu dáme do poloviny osolených vydlabaných brambor. Druhou půlkou brambor je zpět přikryjeme. Brambory plněné brynzou vyskládáme do sádlem vymazaného pekáčku. Brambory povrchu solíme, okmínujeme a na každou dáme plátek uzené slaniny.

Brambory plněné brynzou zvolna upečeme v předehřáté troubě dozlatova. Vydlabané vnitřky brambor zapečeme s bramborovými košíčky.

Brambory plněné brynzou se hodí i jako slané pohoštění třeba u vína.
user-icon

autor Sch-iška


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brambory plněné brynzou

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Slovenská