Dobré vegetariánské jídlo nebo příloha k masu. Velice nenáročné na přípravu a je hlavně velice levné.
50 g | olej |
1 kg | brambory |
1 ks | cibule |
250 ml | smetana |
1 lžíce | hladká mouka |
1 lžička | mletá sladká paprika |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
kmín | |
podle potřeby | |
voda |
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky nebo na plátky. Cibuli oloupeme a nasekáme na jemné kostičky. V hrnci nebo vyšší pánvi rozehřejeme tuk a cibuli na něm pomalu restujeme. Teplotu zvýšíme na plný výkon, přidáme papriku, kmín a brambory a lehce osolíme. Vše krátce zprudka orestujeme. Zalijeme vroucí vodou (jen do poloviny brambor) a zvolna dusíme, než se voda vypaří. Do smetany rozkvedláme mouku, brambory touto směsí zalijeme a dobře povaříme. Brambory na smetaně ihned podáváme. Můžete dochutit strouhaným muškátovým oříškem a sypat sýrem.
Když máme hluboko do kapsy: Levné večeře pro celou rodinu
Jídlo připravené doma nemusí být nutně drahé a jeho příprava vám nezabere celé odpoledne. Přinášíme vám 8 receptů, které nezatíží vaši peněženku a rodina si opravdu pochutná i na zcela obyčejných pokrmech.
autor 100
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena