Bramborový závin se zelím

Závin vařený v osolené vodě. Plníme směsí připravenou z kysaného zelí a uzeného masa.


4.626x
45 min
2×

Postup přípravy

Kysané zelí podusíme na tuku (lze použít i sádlo), přidáme stroužek prolisovaného česneku, pepř a sůl. Umeleme asi 300 g vařeného uzeného masa (může být i klobása) a vmícháme do zelí.

Mezitím si uvaříme brambory ve slupce, které vychladlé prolisujeme a smícháme s hrubou moukou, dětskou krupicí, solí a vejcem. Z bramborového těsta vyválíme plát, pokryjeme jej zelnou náplní, srolujeme a zabalíme do vlhké čisté utěrky. Konce svážeme pevně provázkem.

Bramborový závin se zelím vaříme v osolené vodě ve větším hrnci asi 30 minut.

Hotový závin krájíme na plátky a podáváme se smaženou cibulkou a zeleninovým salátem, případně červenou řepou.
user-icon

autor jaja23


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborový závin se zelím

Zpět na recept