Vaření.czReceptyBramborový závin se zelím

Bramborový závin se zelím

Závin vařený v osolené vodě. Plníme směsí připravenou z kysaného zelí a uzeného masa.


4.626x
45 min
2×

Postup přípravy

Kysané zelí podusíme na tuku (lze použít i sádlo), přidáme stroužek prolisovaného česneku, pepř a sůl. Umeleme asi 300 g vařeného uzeného masa (může být i klobása) a vmícháme do zelí. Mezitím si uvaříme brambory ve slupce, které vychladlé prolisujeme a smícháme s hrubou moukou, dětskou krupicí, solí a vejcem. Z bramborového těsta vyválíme plát, pokryjeme jej zelnou náplní, srolujeme a zabalíme do vlhké čisté utěrky. Konce svážeme pevně provázkem. Bramborový závin se zelím vaříme v osolené vodě ve větším hrnci asi 30 minut. Hotový závin krájíme na plátky a podáváme se smaženou cibulkou a zeleninovým salátem, případně červenou řepou.
user-icon

autor jaja23


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborový závin se zelím

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena