Bramborový závin se zelím a slaninou

Recept na bramborový závin se slaninou a kysaným zelí, vhodný jako příloha k masu.


4.715x
60 min

Postup přípravy

Ve slupce uvařené brambory oloupeme, rozmačkáme mačkadlem nebo nastrouháme. Brambory promícháme se žloutky, solí, moukou a škrobem. Vznikne nám hladké těsto, které přikryjeme folií a necháme 30 minut odpočívat.

Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a orestujeme na másle dozlatova. Přidáme nakrájenou slaninu a restujeme dokřupava. Zelí několikrát propláchneme a ostrým nožem nasekáme na jemno. Zelí promícháme s pepřem, solí a čerstvě nasekanou petrželkou.

Bramborové těsto se snažíme na vymaštěném alobalu vyválet do obdélníku silného asi 1 cm. Na bramborové těsto naneseme zelí a dobře rozprostřeme. Bramborové těsto se zelím posypeme slaninou, zabalíme do rolády a dobře uzavřeme alobalem. Závin musí být dobře zakrytý.

Bramborový závin se zelím vložíme do vroucí vody a vaříme na mírném ohni asi 40 minut. Bramborový závin odendáme z alobalu.

Bramborový závin se zelím a slaninou nakrájíme na slabé plátky a můžeme podávat s různým masem.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborový závin se zelím a slaninou

Zpět na recept