Vaření.czReceptyBramborový vánoční salát

Bramborový vánoční salát

Recept na klasický bramborový salát.


4.321x
120 min
3×

Postup přípravy

Nejprve umyjeme a uvaříme brambory celé ve slupce. Vaříme je asi 20 minut. Poté brambory odstavíme a necháme vychladnout. Mezitím vaříme očištěnou kořenovou zeleninu - mrkev, petržel, celer a vejce. Celer nedávám, nemám ráda jeho chuť. Do vody, ve které vaříme zeleninu, můžeme přidat jednu snítku kadeřavé petrželky, dodá jí výraznější chuť. Než se nám uvaří zelenina, nakrájíme nadrobno cibuli a spaříme ji vařící vodou, Ztratí tak palčivost. Také nakrájíme salám a okurky. Po vychladnutí nakrájíme i zeleninu. Čím menší kousky, tím lepší salát. Všechnu zeleninu, hrášek bez nálevu, cibuli, salám a nakrájené vejce smícháme. Přidáme hořčici, sůl a pepř podle chuti. Oloupeme již vychladlé brambory a nakrájíme je na kostky (opět lepší menší) a jemně je přimícháme k ostatním přísadám. Nakonec přidáme majonézu. Dávám skoro celou sklenici Hellmann´s a dochucujeme solí. Potřebujeme-li zjemnit chuť, je nejlepší uvařit ještě jedno vajíčko a přidat ho. Bramborový vánoční salát dáme do ledničky a necháme vychladit a uležet. Hotový bramborový vánoční salát podáváme s masem podle chuti.
user-icon

autor karoin


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborový vánoční salát

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena