Nepravý tatarák z vařených brambor. Recept, na kterém si pochutnají i vegetariáni. Pozor, trochu pálivější!
Hodnocení
4.1
/ 5 (32x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Ostatní
Česnek5 stroužků
Kari1/2 lžičky
Olivový olej1 lžička
Sójová omáčka1 lžíce
Jarní cibulka1 ks
Ostrý kečup3 lžíce
Mletá sladká paprika1 špetka
Worcestrová omáčka1 lžíce
Brambory vařené4 ks
Ostrá hořčice1 lžíce
Podle chuti
Sůl
Chilli
Mletý černý pepř
Postup přípravy
Použijeme uvařené brambory ve slupce, které po vychladnutí oloupeme a nastrouháme. Cibulku očistíme a nadrobno nakrájíme, stroužky česneku zbavíme slupky a nakrájíme na malé kousky.
Brambory dáme do misky, promícháme s cibulkou, česnekem a začneme dochucovat. Přidáme kečup, sójovou omáčku, worcester, hořcici a kari. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme chilli s mletou sladkou paprikou. Zředíme lžičkou olivového oleje, kdo chce, přidá i více. Společně všechny suroviny spojíme.
Takto máme připravenou výbornou vegetariánskou pomazánku na topinky - bramborový tatarák.
Uvařil jsem.
Když mám měkčí
brambory,stačí rozmačkat
vidličkou,přidám drobně
pokrájenou a spařenou cibuli
a česnek-ten utřený,nebo
prolisovaný!Sojovka není
nutná,ale každopádně dám
drcený kmín a ostatní podle
chuti.
Chilli,wrchester,sůl,pepř,sl
adkou mletou
papriku,kečup,obyčejnou
hořčici i případně trochu
Tabasca. Dochucení je věcí
jednotlivce! Kdo to
neumí,vyhazuje zbytečně
materiál,čas i práci. :-D
lumik
Komentář k receptu Bramborový tatarák
tenhle recept znám ,vždy záleží na vlastním dochucení,není vůbec špatný ,ale určitě bych ho nedělala z kila brambor.
milan1
Děkuji velmi,
za tento recept. Mára rád tatarák, ale jelikož jsem skorovegetarián a maso mi nedělá příliš dobře a syrové už vůbec ne, vyzkoušel jsem tenhle recept. Po vytvoření originálu mi něco přišlo ne tak úplně podle mých chuťových receptorů, i když to bylo fajn, ale přidal jsem trochu víc kečupu a malinko soli a bylo to naprosto úžasné. Ještě jednou děkuji. Klasický tatatarák už není v mém jídelníku třeba:)