Bramborový salát se slaninou

Tenhle salát je velmi sytý a je hlavně pro velké jedlíky. Vybíráme brambory vhodné na salát, ne na pyré.


3.0147x
45 min

Postup přípravy

Nejdřív si uvaříme brambory ve slupce. Když jsou téměř měkké, odstavíme je. Horké brambory oloupeme a nakrájíme na kostky anebo na kolečka. Cibule oloupeme, nakrájíme na kostičky. Dvě lžíce dáme stranou a zbytek hned smícháme s horkými brambory.

Vývar ohřejeme a podle chuti jej osolíme, opepříme a dochutíme octem a olejem. Zálivkou tak přelijeme brambory s cibulí a necháme je asi 15 minut odležet.

Zatím si nakrájíme slaninu na kostičky a na pánvi ji pomalu vyškvaříme. Když je slanina zlatavá, přidáme odloženou cibuli a pokračujeme v restování. Cibule a slanina musí být pěkně dozlatova opečená.

Horkou slaninu s cibulí vmícháme do salátu. Bramborový salát se slaninou posypeme pažitkou. Podáváme jako přílohu nebo jako samostatný pokrm.
user-icon

autor Jovi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborový salát se slaninou

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.