Bramborový salát se sardelami

Lehký, zdravý a vydatný salát z brambor, sardelových řezů, rajčat a oliv. Určitě vám zachutná.


3.0284x
45 min

Ingredience

sůl
1 kspaprika
200 gbrambory
2 ksrajče
1 lžičkakapary
1 lžíceolivový olej
1 lžícevinný ocet
1 lžičkadijonská horčice
5 ksplněná oliva (mandlemi)
20 gsardelové řezy
petrželová nať1
3 lžícevývar nebo voda
mletý černý pepr

Postup přípravy

Brambory pořádně omyjeme a ve slupce je uvaříme tak, aby nebyly moc měkké.

Rajčata a papriku očistíme a omyjeme. Rajčata nakrájíme na měsíčky a papriku na kostičky. Petrželku nasekáme. Rajčata, papriku, kapary a olivy smícháme.



Mezitím v misce smícháme hořčici s olejem, octem, vývarem a dochutíme jej solí a pepřem.



Uvařené brambory oloupeme a také je nakrájíme na měsíčky. Rozdělíme je na porce, posypeme připravenou zeleninou, sardelkami a nakonec salát přelijeme dresinkem.



Salát podáváme vlažný a zdobíme jej nasekanou petrželkou.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborový salát se sardelami

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Španělská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.