Lehký bramborový salát s čerstvou okurkou a jogurtovou zálivkou.
Hodnocení
4.7
/ 5 (76x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Čerstvá pažitka
Ostatní
Brambory300 g
Francouzská hořčice1 lžíce
Olivový olej1 lžíce
Bílý jogurt100 ml
Ocet vinný1 lžička
Okurka salátová200 g
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce. Vychladlé oloupeme a nakrájíme na plátky. Salátovou okurku omyjeme a nakrájíme na plátky. Pažitku usekáme.
Připravíme si zálivku. Francouzskou hořčici promícháme s olivovým olejem, jogurtem a bílým vinným octem.
V míse promícháme brambory s okurkou, posypeme pažitkou a vše spojíme zálivkou. Podle chuti osolíme a opepříme.
Bramborový salát s čerstvou okurkou podáváme jako přílohu. Salát lze podávat i samostatně jako lehkou dietní večeři.
Tento salát je nejoblíbenější příloha celé naší rodiny. Včera jsem ho dělal k pangasiovi podle receptu "Treska s cibulí a česnekem" a všichni si moc pochutnali. Došla mi francouzská hořčice, tak jsem do salátu dal Hellmanns dijonnaise, místo jogurtu kysanou smetanu a místo vinného octu jsem nakapal do salátu trochu čerstvého citronu. I přesto, že jsem zaměnil 3 ingredience byl salát vynikající.