Bramborový salát s fenyklem a kalamáry

Recept na netradiční salát s mořskými plody, brambory a výborným dresinkem.


1.01x

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme dresink: Vejce uvaříme natvrdo ve vodě s octem. Pak dáme stranou žloutky, přidáme k nim sůl, pepř, kapku vinného octa a olivového oleje, citronovou šťávu, lžičku hořčice a rostlinný olej. Vše vyšleháme.

Bílky nakrájíme na jemno a přidáme ke směsi se žloutky. Přisypeme nadrobno nakrájenou pažitku a petrželku a promícháme. Brambory uvaříme ve slupce a nakrájíme na kolečka. Přidáme k nim nakrájený fenykl, červenou cibuli, dresink a nasekanou nať z fenyklu.

Na pánvi necháme rozehřát olivový olej a orestujeme na něm chapadla z kalamárů, která jste předem osolili a opepřili. Dochutíme čerstvou bazalkou a nandáme na talíř spolu s bramborovým salátem.

Bramborový salát s fenyklem a kalamáry podáváme jako chutný pokrm k různým příležitostem.

Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!

Další recepty na bramborový salát najdete zde


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborový salát s fenyklem a kalamáry

Zpět na recept