Bramborový salát s cibulí a jogurtem

Snadný recept na lehký bramborový salát s cibulí a jogurtem. Salát podáváme jako přílohu ke smaženým rybám nebo řízkům.


4.713x
60 min

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce a ještě teplé oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Cibuli nakrájíme na velmi jemné kroužky, které zasypeme solí a necháme vylouhovat. Čerstvou petrželovou nať jemně nasekáme. Česnek nakrájíme na tenké plátky a vložíme do vývaru. Vývar s česnekem krátce povaříme, scedíme a promícháme s hořčicí.

Nakrájené brambory vložíme do mísy, osolíme, opepříme a posypeme petrželkou. Vylouhovanou cibuli vymačkáme, přidáme k bramborám a vše zalijeme teplým vývarem. Salát necháme zcela vychladnout a několik hodin odležet. Těsně před podáváním případnou tekutinu slijeme a do bramborového salátu s cibulí vmícháme bílý jogurt.

Bramborový salát s cibulí a jogurtem podáváme jako přílohu k smaženým nebo pečeným masům.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborový salát s cibulí a jogurtem

Zpět na recept