Brambory uvaříme ve slupce a ještě teplé oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Cibuli nakrájíme na velmi jemné kroužky, které zasypeme solí a necháme vylouhovat. Čerstvou petrželovou nať jemně nasekáme. Česnek nakrájíme na tenké plátky a vložíme do vývaru. Vývar s česnekem krátce povaříme, scedíme a promícháme s hořčicí.
Nakrájené brambory vložíme do mísy, osolíme, opepříme a posypeme petrželkou. Vylouhovanou cibuli vymačkáme, přidáme k bramborám a vše zalijeme teplým vývarem. Salát necháme zcela vychladnout a několik hodin odležet. Těsně před podáváním případnou tekutinu slijeme a do bramborového salátu s cibulí vmícháme bílý jogurt.
Bramborový salát s cibulí a jogurtem podáváme jako přílohu k smaženým nebo pečeným masům.