Bramborový salát delikates

Skvělá příloha k řízkům i rybám, salát je vhodný i na chlebíčky. Výborný a osvědčený recept.


4.818x
120 min
2×

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, poté je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Já preferuji spíše kostičky tak 1x1 cm. Dále jako na klasický bramborový salát uvaříme do poloměkka kořenovou zeleninu (petržel, celer, mrkev) a vejce natvrdo. Vše nakrájíme nadrobno včetně okurek a cibule. Jednu až dvě mrkve necháme v syrovém stavu a nastrouháme je na jemném struhadle.

Vše smícháme dohromady i s majonézou a dochutíme solí, pepřem, cukrem, citronovou šťávou, hořčicí a trochou oleje. Dochutit můžeme i lákem z okurek. Dávám i dost majonézy, cibule dávám také celkem dost, ale je to na každém, jak kdo a co má rád.

Tento salát je jiný tím, že se přidává dost syrové mrkve, díky tomu je o moc lepší a svěží. Kdo chce, může přidat i nakrájenou šunku, ale salát se pak rychleji kazí. Já myslím, že není potřeba. Kdo potřebuje mít salát rychleji hotový, také se dá dát místo vařené kořenové zeleniny sterilovaná směs do bramborového salátu, nebo se dá i přidat směs ke všemu, co je uvedeno v receptu. Důležitá je tam ta syrová strouhaná mrkev.

Bramborový salát delikates podáváme jako přílohu k řízkům, smaženým rybám a jako salát na chlebíčky.
user-icon

autor Audrey75


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborový salát delikates

Zpět na recept