Bramborový nákyp se sýrem

V tomto receptu vynikne jemná chuť nových brambor, které vaříme ve slupce.


3.73x
60 min

Postup přípravy

Brambory nakrájíme na 3 cm velké kousky a uvaříme nad párou. Doba vaření je asi 20 minut, avšak v tlakovém hrnci jen 7 minut.

Šunku nakrájíme na kostičky. Brambory prolisujeme, zbylé kousky jemně pokrájíme na prkénku. Do brambor vmícháme šunku, mléko, nastrouhaný sýr a koření. Směs ochutíme, navršíme do ploché vymaštěné formy, povrch uhladíme. Ve smetaně rozkvedláme vejce a petrželku, maličko osolíme a opepříme. Brambory zalijeme, povrch posypeme strouhankou a vločkami čerstvého másla. Nákyp pečeme na středu trouby.

Bramborový nákyp se sýrem chutná výborně ještě horký. Můžeme jej doplnit čerstvou zeleninou.

Jemná chuť především nových brambor více vynikne, vaříte-li je přímo ve slupce. Brambory obsahují sacharidy, bílkoviny, minerální látky a vitamíny. Největší množství vitaminu C je uloženo právě pod slupkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborový nákyp se sýrem

Zpět na recept