Bramborový nákyp s cuketou

Zapečený bramborový nákyp jako hlavní chod.


3.038x
75 min
2×

Postup přípravy

Brambory odrhneme a nakrájíme na silnější plátky. Cuketu očistíme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Zapékací formu si vymažeme máslem, po stranách vyskládáme brambory. Pečeme samotné ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Poté do středu formy vyskládáme cuketu, povrch pomažeme prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme. Zalijeme smetanou vymíchanou s muškátovým oříškem. Zapékáme.

Na závěr bramborový nákyp posypeme hustě strouhaným sýrem a zapékáme do rozpuštění sýra a vytvoření křupavé svrchní vrstvy.

Bramborový nákyp podáváme horký.



user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborový nákyp s cuketou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.