Oddělíme žloutky od bílků. Uvařené brambory oloupeme a jemně nastrouháme.
Žloutek utřeme s cukrem a mlékem do pěny, do které postupně přidáváme brambory s mletým mákem a skořicí. Z bílků ušleháme tuhý sníh a ten spolu s moukou nakonec lehce vmícháme do těsta.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a zvolna pečeme při 160°C asi 30 až 40 minut.
Vychladlý makovec opatrně rozřízneme a potřeme nejlépe pikantní marmeládou.
Ještě je možné, že nenechala brambory úplně vychladnout, ale strouhala je ještě za vlažna. to potom udělají velice lepivou kaši, které se skutečně lít nedá.
Helenka K.
Re: Nenaskočil
V ingrediencích je vše v pořádku. Pokud se do těsta nakonec jemně vmíchá sníh, jde těsto když ne lít, tak dobře rozetřít a i naběhne. A výška záleží na použité formě.