Vaření.czReceptyBramborový bochánek se sýrem

Bramborový bochánek se sýrem

Bramborový bochánek se sýrem podáváme jako chuťovku, ale i jako přílohu k obloženým mísám při nejrůznějších příležitostech.


4.1107x
60 min
1×

Ingredience

1 ksvejce
170 gbrambory
4 lžícemléko
0.5 lžičkyprášek do pečiva
100 gniva
1 kshermelín
170 ghladká mouka
1 svazečekjarní cibulka
1 lžícekrémžská hořčice

podle chuti

sůl
mletá chilli paprika

Postup přípravy

Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva, solí a mletou chilli paprikou. Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Oba sýry nakrájíme na kostky. Cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Vejce rozšleháme s mlékem a hořčicí. Strouhané brambory promícháme s připravenou a ochucenou moukou. Přidáme nakrájené sýry, cibulku a vše zalijeme rozšlehaným vejcem. Pomocí vařečky vymícháme v těsto. Těsto bude mít řidší a lepivější konzistenci. Z těsta utvoříme kouli - bochánek, který přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 190 °C. Vložíme bramborový bochánek a pečeme asi 40 minut do zrůžovění. Bramborový bochánek se sýrem podáváme nejčastěji jako chuťovku s čerstvou zeleninou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborový bochánek se sýrem

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Britská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena