Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva, solí a mletou chilli paprikou. Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Oba sýry nakrájíme na kostky. Cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Vejce rozšleháme s mlékem a hořčicí.
Strouhané brambory promícháme s připravenou a ochucenou moukou. Přidáme nakrájené sýry, cibulku a vše zalijeme rozšlehaným vejcem.
Pomocí vařečky vymícháme v těsto. Těsto bude mít řidší a lepivější konzistenci. Z těsta utvoříme kouli - bochánek, který přendáme na plech vyložený pečícím papírem.
Troubu předehřejeme na 190 °C. Vložíme bramborový bochánek a pečeme asi 40 minut do zrůžovění.
Bramborový bochánek se sýrem podáváme nejčastěji jako chuťovku s čerstvou zeleninou.