Snadný recept na placičky z vařených brambor, květáku a šunky, které podáváme jako chuťovku.
2 ks | vejce |
100 g | šunka |
400 g | brambory |
300 g | květák |
3-4 lžíce | polohrubá mouka |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř | |
sušený česnek |
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo. Očištěný květák uvaříme v páře a poté ho nastrouháme jako brambory nahrubo. Šunku nakrájíme na nudličky. V míse promícháme nastrouhané brambory s květákem a šunkou, přidáme vejce, mouku, sůl, pepř a česnek. Směs dobře promícháme. Ze směsi tvoříme mokrýma rukama placky, které obalíme v mouce a na rozehřátém oleji smažíme pozvolna z obou stran dozlatova. Placky necháme na ubrousku okapat a ihned podáváme. Bramborovo-květákové placky se šunkou podáváme jako chuťovku, která výborně chutná s čerstvou zeleninou.
Květák nemusí být nudnou surovinou: Vyzkoušejte 8 rychlých receptů
Rychlé a levné recepty z květáku, kterým neodoláte. Dozlatova osmažený, zapékaný v bešamelu, květák marinovaný či v podobě karbanátků. Který recept si oblíbíte vy?
Chutně připravený květák? Zkuste tyhle květákové karbanátky!
Květákové karbanátky jsou levné, ale přitom velmi chutné a vděčné. Dnes vám jejich přípravu ukážeme krok za krokem, takže je zvládne opravdu každý.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena