Bramborové vdolky

Recept na trochu jiné, ale moc dobré vdolky z brambor, které můžeme podávat jak na slano, tak i na sladko.


4.58x
90 min
1×

Ingredience

těsto

1 lžičkacukr
1 špetkasůl
1 ksvejce
250 gbrambory
1.2 dlmléko
20 gdroždí
300 ghladká mouka
1 lžícevlažná voda

podle potřeby

olej na smažení
mouka na podsypání

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a prolisujeme nebo nastrouháme na jemném struhadle. Na kvásek rozdrobíme do hrnku droždí, přidáme lžičku cukru, lžíci mouky, vlažné mléko a necháme chvíli kynout. Zbytek mouky promícháme se solí a nastrouhanými brambory. Přidáme vejce a připravený kvásek, přilijeme zbytek vlažného mléka a zaděláme tužší hladké těsto, které necháme 1 hodinu v teple vykynout. Těsto rozválíme na pomoučněném vále na plát silný asi 1,5 cm. Vykrájíme pomocí vykrajovátka kolečka, která potom smažíme ve větší vrstvě rozpáleného oleje po obou stranách dozlatova. Bramborové vdolky můžeme podávat na slano třeba s kečupem a sýrem, ale jsou dobrá i na sladko s povidly, tvarohem a smetanou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bramborové vdolky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena