Bramborové vdolky - koblížky

Máte chuť na koblížky? Vyzkoušejte tento recept!


3.73x
75 min

Postup přípravy

Vařené brambory si prolisujeme. Do mísy nasypeme mouku, do které uděláme důlek a nasypeme do něj cukr, na něj rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek (droždí nabobtnat). Na okraj mísy rozklepneme vejce a přisypeme sůl (Nesmí se dostat do kvásku!).

Jakmile je droždí nabobtnalé, ze všech ingrediencí vypracujeme tuhé nelepivé těsto, které necháme vykynout.

Po vykynutí pak z těsta lžící děláme kousky, které dáme na pomoučněný vál, utvoříme z nich koblížky, necháme znovu vykynout a potom je smažíme pozvolna v rozpáleném tuku či oleji.

Po osmažení necháme bramborové vdolky - koblížky okapat a na jejich povrch dáme pro chuť a ozdobu marmeládu či šlehačku.
user-icon

autor hanca.s


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové vdolky - koblížky

Zpět na recept