Bramborové vdolečky

Vdolečky pocukrované a namazané povidly nebo marmeládou. Dobré jako sladký oběd nebo večeře.


4.710x
60 min

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, jemně nastrouháme nebo prolisujeme, smícháme s moukou, trochu osolíme. Přidáme vzešlý kvásek z droždí, vlahého mléka, cukru. Těsto doplníme o trochu mouky a vyšlehaná vejce. Z ingrediencí zpracujeme tuhé těsto a necháme ho kynout. Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící kousky, které dáváme na pomoučený vál, prsty z kousků těsta uděláme vdolečky a potom je zakryjeme plátěným ubrouskem. Necháme je ještě chvíli kynout. Poté dáváme vdolečky vykynutou stranou do rozehřátého tuku a zvolna smažíme po obou stranách. Usmažené bramborové vdolečky dáme na papírové ubrousky, které odsají přebytečný tuk. Před podáváním je natřeme povidly nebo marmeládou a pocukrujeme.
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bramborové vdolečky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena