Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, jemně nastrouháme nebo prolisujeme, smícháme s moukou, trochu osolíme. Přidáme vzešlý kvásek z droždí, vlahého mléka, cukru. Těsto doplníme o trochu mouky a vyšlehaná vejce. Z ingrediencí zpracujeme tuhé těsto a necháme ho kynout.
Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící kousky, které dáváme na pomoučený vál, prsty z kousků těsta uděláme vdolečky a potom je zakryjeme plátěným ubrouskem. Necháme je ještě chvíli kynout.
Poté dáváme vdolečky vykynutou stranou do rozehřátého tuku a zvolna smažíme po obou stranách.
Usmažené bramborové vdolečky dáme na papírové ubrousky, které odsají přebytečný tuk. Před podáváním je natřeme povidly nebo marmeládou a pocukrujeme.