Bramborové válečky se zelím a uzeným masem

Recept na klasický český oběd - uzené maso, zelí a bramborové válečky.


2.350x
75 min
2×

Postup přípravy

Dvě větší cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme nakrájíme také nadrobno. Špek nakrájíme na kostičky.

Jednu nakrájenou cibuli si osmažíme dozlatova, na cibuli přidáme čtyři plátky uzeného masa a tři stroužky česneku, lehce podlijeme a necháme mírně dusit.

Druhou cibuli osmažíme dozlatova s nakrájeným špekem. Kysané zelí překrojíme, částečně zbavíme nálevu a dáme dusit na osmaženou cibuli se špekem, dusíme do měkka. Měkké zelí případně zahustíme nastrouhaným bramborem a dochutíme solí, cukrem a mletým pepřem.

Uvaříme si čtyři brambory, které nastrouháme na jemno. Přidáme vejce, lžíci krupice, hrubou mouku, trochu osolíme a vypracujeme těsto. Z připraveného těsta tvarujeme menší válečky. Bramborové válečky necháme lehce uležet a potom válečky vaříme ve vařící vodě, dokud vyplavou na hladinu. Potom válečky servírujeme na talíř se zelím a přidáme plátek uzeného masa.

Bramborové válečky se zelím a uzeným masem podáváme jako chutný hlavní chod.
user-icon

autor Renegene


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové válečky se zelím a uzeným masem

Zpět na recept