Bramborové suflé s rybou

Zapečená bramborová směs se sýrem a rybou. Pokrm podáváme jako hlavní chod se zeleninovým salátem.


4.515x
90 min

Ingredience

5 ksvejce
80 gmáslo
800 gbrambory
100 gstrouhaný sýr
500 grybí filé
1 hrstčerstvá petrželka

podle chuti

sůl
drcený kmín
drcený koriandr
mletý černý pepř

podle potřeby

rozpuštěné máslo
máslo na vymazání

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout, oloupeme a jemně nastrouháme. Rybí filety očistíme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Rybí maso ochutíme drceným kmínem a koriandrem, osolíme, orestujeme na malém množství oleje a necháme vychladnout. Žloutky utřeme se změklým máslem a solí do pěny a vmícháme nastrouhaný sýr. Z bílků ušleháme tuhý sníh.

V míse promícháme nastrouhané brambory s orestovanou rybou a směsí žloutků se sýrem. Vše podle chuti osolíme, opepříme a zlehčíme bílkovým sněhem.

Zapékací misky vymažeme máslem, naplníme bramborovou hmotou a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 25 minut dozlatova. Během pečení suflé potíráme rozpuštěným máslem.

Bramborové suflé se sýrem a rybou podáváme teplé se zeleninovým salátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové suflé s rybou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena