Bramborové smaženky plněné uzeným masem

Recept na smaženky z bramborového těsta. Plníme je uzeným masem a sýrem.


4.746x
75 min
4×

Ingredience

400 guzené maso
150-200 gstrouhaný uzený sýr

těsto

2 lžíceolej
1 vejce
400 gbrambory
250 gdětská krupička

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Uzené maso očistíme a uvaříme doměkka. Vychladlé maso nakrájíme na stejně velké čtverečky asi 2x2 cm a obalíme ve strouhaném sýru.

Připravíme si bramborové těsto. Brambory uvaříme ve slupce doměkka a necháme vychladnout. Potom je oloupeme a prolisujeme nebo nastrouháme na jemném struhadle. Osolíme, vmícháme vejce, olej a dětskou krupičku. Těsto řádně propracujeme a na vále posypaném krupicí vyválíme placku silnou asi 1 cm.

Placku nakrájíme na potřebně velké čtverce, do kterých zabalíme a řádně uzavřeme uzené maso se sýrem. Zvolna usmažíme na oleji dozlatova.

Plněné smaženky z bramborového těsta podáváme teplé s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Bramborové smaženky chutnají i studené s kyselou okurkou nebo zelným salátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové smaženky plněné uzeným masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká