Bramborové šátečky

Recept na výborné šátečky z listového těsta plněné bramborovou směsí s parmazánem a bylinkami.


3.0643x
75 min

Ingredience

1 ksvejce
1 ksžloutek
100 gparmazán
500 glistové těsto
2 ksjarní cibulka
400 gbrambory vařené ve slupce

podle chuti

sůl
petrželka
kopr
bazalka
mletý pepř
muškátový oříšek

na potření

1 ksžloutek

podle potřeby

máslo na vymazání formy

Postup přípravy

Listové těsto necháme rozmrznout. Troubu si předehřejeme na 200 °C. Brambory uvaříme ve slupce, poté je scedíme, zchladíme a oloupeme. Brambory vařené ve slupce prolisujeme. Cibulky očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Brambory promícháme s parmazánem, vejcem, cibulkami a nasekanými bylinkami. Směs osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Plech vymažeme máslem, těsto vyválíme na tenký plát a nakrájíme na čtverce o hraně asi 10 cm. Do středu každého čtverce dáme lžíci náplně a těsto složíme do trojúhelníčku. Povrch bramborových šátečků potřeme žloutkem. Bramborové šátečky vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut dozlatova. Bramborové šátečky podáváme teplé i studené jako skvělou chuťovku při různých příležitostech. Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bramborové šátečky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena