Listové těsto necháme rozmrznout. Troubu si předehřejeme na 200 °C.
Brambory uvaříme ve slupce, poté je scedíme, zchladíme a oloupeme. Brambory vařené ve slupce prolisujeme. Cibulky očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Brambory promícháme s parmazánem, vejcem, cibulkami a nasekanými bylinkami. Směs osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek.
Plech vymažeme máslem, těsto vyválíme na tenký plát a nakrájíme na čtverce o hraně asi 10 cm. Do středu každého čtverce dáme lžíci náplně a těsto složíme do trojúhelníčku. Povrch bramborových šátečků potřeme žloutkem.
Bramborové šátečky vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut dozlatova.
Bramborové šátečky podáváme teplé i studené jako skvělou chuťovku při různých příležitostech.
Foto: Shutterstock.com