Bramborové řízky

Recept na řízky, na kterých ušetříte.


4.611x
45 min

Ingredience

sůl
2 ksbrambory
600 gvepřové maso
mletý černý pepř

trojobal

vejce
strouhanka
hladká mouka

podle potřeby

tuk na smažení

Postup přípravy

Maso nameleme nahrubo. Může být i bůček. Brambory uvaříme a necháme vychladnout.

Pak smícháme brambory a maso dohromady, osolíme a okořeníme. S pomocí hladké mouky vytvarujeme z hmoty menší placičky, které opatrně obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka). Na horkém oleji nebo sádle smažíme bramborové řízky dorůžova.

Bramborové řízky podáváme s přílohou podle chuti a doplňujeme zeleninovým salátem.
user-icon

autor magic


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové řízky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.