Bramborové plněné koule

Náročný recept na výbornou pochoutku, kterou nedoporučuji kuchařům začátečníkům. Příprava je o něco složitější, ale stojí za to.


0.00x
120 min

Ingredience

podle chuti

sůl
sýr
mletý pepř
mletý kmín

těsto

2 ksvejce
1 kgbrambory
500 ghladká mouka

náplň

6 kscibule
6 ksmrkev
červené víno
800 gmleté maso

podle potřeby

olivový olej na smažení
rostlinný olej na smažení

Postup přípravy

Masová směs

Najemno nakrájíme očištěnou mrkev a malé cibule. Společně s mletým masem vše orestujeme na olivovém oleji a zalijeme červeným vínem (doporučuji kvalitní a suché) tak, aby byla orestovaná zelenina a maso ponořené. Necháme vařit a občas promícháme. Směs je připravená, až se vsákne většina vína a prioritně změkne mrkev. Necháme zchladnout. Podle chuti osolíme a opepříme.

Bramborová směs

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme je a rozmáčkame, aby v ní nebyly velké kusy brambor, i když my je máme rádi. Přídáme vejce, sůl a drcený kmín. Smícháme a postupně přidáváme mouku, dokud nevznikne příjemné těsto. Pomocí misky si vytvarujeme bramborovou směs a dovnitř přidáme masovou směs. Následně vytvarujeme kouli, aby masová směs byla obalená do bramborové směsi. Bramborové koule plněné mletým masem vložíme do rozpáleného oleje v hrnci a dozlatova opečeme. Následně koule přesuneme do pekáčku a na každou kouli přidáme plátek sýra podle chuti. Zapečeme 15 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Bramborové koule plněné mletým masem podáváme s libovolnou přílohou, doplníme zeleninovým salátem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bramborové plněné koule

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena