Bramborové plněné koule

Náročný recept na výbornou pochoutku, kterou nedoporučuji kuchařům začátečníkům. Příprava je o něco složitější, ale stojí za to.


0.00x
120 min

Postup přípravy

Masová směs




Najemno nakrájíme očištěnou mrkev a malé cibule. Společně s mletým masem vše orestujeme na olivovém oleji a zalijeme červeným vínem (doporučuji kvalitní a suché) tak, aby byla orestovaná zelenina a maso ponořené. Necháme vařit a občas promícháme. Směs je připravená, až se vsákne většina vína a prioritně změkne mrkev. Necháme zchladnout. Podle chuti osolíme a opepříme. 



Bramborová směs




Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme je a rozmáčkame, aby v ní nebyly velké kusy brambor, i když my je máme rádi. Přídáme vejce, sůl a drcený kmín. Smícháme a postupně přidáváme mouku, dokud nevznikne příjemné těsto.

Pomocí misky si vytvarujeme bramborovou směs a dovnitř přidáme masovou směs. Následně vytvarujeme kouli, aby masová směs byla obalená do bramborové směsi.

Bramborové koule plněné mletým masem vložíme do rozpáleného oleje v hrnci a dozlatova opečeme. Následně koule přesuneme do pekáčku a na každou kouli přidáme plátek sýra podle chuti. Zapečeme 15 minut v předehřáté troubě na 180 °C.

Bramborové koule plněné mletým masem podáváme s libovolnou přílohou, doplníme zeleninovým salátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové plněné koule

Zpět na recept