2 dl | olej | |
sůl | ||
70 g | máslo | |
4 plátky | šunka | |
2 ks | žloutek | |
2 lžíce | mléko | |
20 g | droždí | |
400 g | hrubá mouka | |
7 ks | brambora vařená ve slupce | |
50 g | strouhaný sýr |
Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Utřeme máslo se žloutky a smícháme s nastrouhanými bramborami. Rozdrobíme droždí a rozmícháme ho v trošce mléka, soli a mouce. Přidáme do brambor a ze vzniklé směsi vyhněteme těsto. Hlavní ingrediencí je najemno nasekaná, nebo nastrouhané šunka, kterou právě teď do těsta přidáme.
Ze vzniklého těsta tvoříme pomocí lžíce noky, které necháme na vále 2 hodiny kynout. Nakynuté noky pak smažíme v rozehřátém oleji. Hotové noky posypeme strouhaným sýrem a okamžitě podáváme k libovolnému druhu masa.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena