Klasické bramborové noky s trochu netradiční recepturou těsta.
2 dl | olej |
sůl | |
70 g | máslo |
4 plátky | šunka |
2 ks | žloutek |
2 lžíce | mléko |
20 g | droždí |
400 g | hrubá mouka |
7 ks | brambora vařená ve slupce |
50 g | strouhaný sýr |
Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Utřeme máslo se žloutky a smícháme s nastrouhanými bramborami. Rozdrobíme droždí a rozmícháme ho v trošce mléka, soli a mouce. Přidáme do brambor a ze vzniklé směsi vyhněteme těsto. Hlavní ingrediencí je najemno nasekaná, nebo nastrouhané šunka, kterou právě teď do těsta přidáme.
Ze vzniklého těsta tvoříme pomocí lžíce noky, které necháme na vále 2 hodiny kynout. Nakynuté noky pak smažíme v rozehřátém oleji. Hotové noky posypeme strouhaným sýrem a okamžitě podáváme k libovolnému druhu masa.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena