Recept na noky, které podáváme s pečeným masem a zelím, nebo se zelím a smaženou cibulkou.
Hodnocení
3.9
/ 5 (7x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Ostatní
Olej4 lžíce
Cibule1 ks
Brambory vařené ve slupce100 g
Starší houska1 ks
Brambory100 g
Bramborový knedlík v prášku1 balíček
Podle chuti
Sůl
Postup přípravy
Nejprve si na 4 lžících oleje osmažíme na drobné kostičky nakrájenou cibuli a starší housku. Než nám to vychladne, tak si připravíme sypké bramborové těsto v prášku podle návodu na obalu.
Nastrouháme syrové i vařené brambory a vmícháme do těsta, potom ještě zapracujeme osmaženou cibulku s houskou.
Dáme si vařit vodu do většího hrnce a osolíme ji. Lžící namočenou v horké vodě z těsta vykrajujeme noky a vhazujeme je do vařící vody. Od posledního vloženého noku vaříme asi 5 minut.
Bramborové noky s houskou podáváme podle chuti.
Přidávám recept na brambor.těsto-knedlíky přílohové,švestkové
Na váhu vařených oloup.bramb- např.30dkg přidáme polovinu váhy hrub.mouky-15dkg 1LŽ děts.krupičky,1celé vejce,trochu pr.peč.,špet.soli.
Smíchat udělat knedl.do válečku.
Vařím v osolené vodě.15min.
Dle příkohy k masu,zelí přidávám do těsta na kostičky housku,jsou lehčí.
Těsto lze použít jako universální.
Dobrou chuť, pro začínající kuchařinky jedinečný recept!