Bramborové makové řezy

Nezvyklá kombinace máku a brambor ve vynikajícím moučníku.


3.094x
75 min

Ingredience

tuk na vymazání

podle potřeby

sůl

nádivka

3 ksvejce
250 mlsmetana
100 gcukr moučka
210 gmák

těsto

1 ksvejce
120 gmáslo
300 gbrambory
1 ksprášek do pečiva
100 gcukr moučka
300 ghladká mouka

na potření

1 ksvejce

podle chuti

mletá skořice
citronová kůra

Postup přípravy

Den předem si uvaříme brambory, které si oloupeme a necháme vychladnout. Pak je nastrouháme na vál, přidáme mouku prosátou s práškem do pečiva, cukrem a solí. Do mouky rozdrobíme máslo, spojíme s vejcem a vypracujeme vláčné těsto. Z těsta vyválíme na tři placky.

Necháme těsto odstát na chvilku a mezitím si připravíme nádivku.

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Jemně umletý mák uvaříme se smetanou a cukrem, přidáme, skořici, citronovou kůru a necháme vychladit. Do nádivky vmícháme žloutky a z bílků sníh.

Na vymaštěný plech dáme první placku těsta a potřeme ji mákem. Pak dáme druhou placku, kterou taky potřeme mákem a přiložíme třetí placku. Povrch potřeme vejcem a pečeme v dobře předehřáté troubě dozlatova.

Upečené bramborové makové řezy nakrájíme na kostky a můžeme podávat.
user-icon

autor Jovi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové makové řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.