Bramborové hromádky

Jako příloha k zelenině jsou dobré smažené hromádky se sněhem.


4.910x
45 min

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce a ještě horké je oloupeme a prolisujeme nebo jemně nastrouháme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Do brambor vmícháme rozpuštěné máslo, muškátový oříšek, vegetu, zelenou petrželku, trochu osolíme a přimícháme žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka spojíme s bramborovou hmotou.

Lžící namočenou v tuku nabereme kousky bramborové hmoty, dáváme je do rozpáleného tuku a dozlatova usmažíme.

Smažené bramborové hromádky jsou dobré třeba jako příloha k zeleninovým pokrmům.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové hromádky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Ostatní