Bramborové hromádky

Jako příloha k zelenině jsou dobré smažené hromádky se sněhem.


4.910x
45 min

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce a ještě horké je oloupeme a prolisujeme nebo jemně nastrouháme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Do brambor vmícháme rozpuštěné máslo, muškátový oříšek, vegetu, zelenou petrželku, trochu osolíme a přimícháme žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka spojíme s bramborovou hmotou. Lžící namočenou v tuku nabereme kousky bramborové hmoty, dáváme je do rozpáleného tuku a dozlatova usmažíme. Smažené bramborové hromádky jsou dobré třeba jako příloha k zeleninovým pokrmům.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové hromádky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena