Bramborové halabalky

Chuťovka k večernímu posezení. Zdravá a s širokými možnostmi ochucení.


4.7128x
60 min
11×

Postup přípravy

V hrnku spaříme vločky převařenou vodou (jen co vypijí). Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme.

Nastrouháme vařené brambory, přidáme česnek, majoránku nebo jiné koření podle chuti, vejce, spařené vločky a vše společně dobře propracujeme. Škrobem zaděláme na ne příliš tuhé těsto. Nesolíme.

Zapneme troubu na 180 °C, plechy vyložíme pečícím papírem.

Těsto vyválíme ve folii podsypané škrobem na 3 - 4 mm silný plát a vykrajujeme kolečka nebo jiné tvary. Zbylé těsto po vykrajování nakrájíme na halabala tvary.

Bramborové halabalky na plechu potřeme slanou vodou (dietní varianta), ostatní rozpuštěným sádlem, osolíme, můžeme přidat mák, semínka, všeho podle libosti.

Dva plechy bramborových halabalek pečeme asi 30 minut, na horní plech dáme pomazané sádlem. Zhruba 10 minut před koncem halabalky vyndáme, ochutíme salámem, sýrem a dopečeme.

Druhá varianta těsta: Místo škrobu použijeme hladkou mouku, přidáme 5 dkg vyškvařené a na kostky nakrájené slaniny, případně nastrouháme 4 dkg sádla. Takto připravené těsto necháme chvilku v lednici odpočinout.

Bramborové halabalky podáváme teplé k vínu, dětem k čaji.
user-icon

autor 2905


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové halabalky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká