Bramborové duchessky

Brambory se hodí skoro ke všemu a můžeme je připravit na tisíce způsobů. V tomto receptu je zapečeme v troubě.


4.818x
60 min

Ingredience

50 gmáslo
500 gbrambory
2 ksžloutek

podle potřeby

sůl
pepř
muškátový oříšek

podle chuti

50 gstrouhaný parmazán

Postup přípravy

Dobře vykartáčované a umyté brambory dáme vařit do studené slané vody i se slupkou. Jakmile jsou hotové, slijeme vodu a ještě vlažné oloupeme. Budeme je stlačovat mačkadlem, takže komu se nechce loupat, mačkadlo slupku udrží a můžeme ji ihned odstranit. K mačkaným bramborám přidáme máslo, pepř, sůl, nastrouhaný muškátový oříšek a parmazán (komu chutná). Vařečkou promícháme a přidáme žloutky, ještě jednou dobře promícháme. Bramborové těsto dáme do saku s nástavcem hvězdičky a na plech vyložený pečícím papírem tvarujeme hromádky cca 5 cm velké. Bramborové duchessky vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 200 °C dozlatova cca 15 minut. Bramborové duchessky podáváme jako teplou přílohu k masu.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové duchessky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena