100 g | cukr | |
sůl | ||
1 ks | vejce | |
200 ml | mléko | |
50 g | droždí | |
50 g | piškoty | |
400 g | polohrubá mouka | |
200 g | vlašské ořechy | |
100 g | máslo na potření | |
400 g | brambory vařené | |
150 ml | mléko | |
100 g | cukr krupice |
Do části vlažného mléka přidáme droždí a lžíci cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
Uvařené brambory nastrouháme, smícháme s prosátou moukou, solí, vejcem, zbytkem cukru a zbylým mlékem. Přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.
Ořechy nastrouháme, svaříme s mlékem a cukrem. Necháme vychladnout. Pak náplň zahustíme nastrouhanými piškoty a ochutíme lžící rumu.
Vykynuté těsto rozválíme a rozkrájíme na čtverce asi 6 x 6 cm. Do středu vždy dáme lžíci náplně a zabalíme. Každou buchtu po celém povrchu potřeme rozpuštěným máslem. Dáme do pekáčku a necháme ještě 15 minut kynout. V předehřáté troubě na 180 °C pečeme asi 30 minut.
Upečené buchty sypeme moučkovým cukrem.
Autor:majliiiinka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena