Bramborové buchty

Buchy z kynutého bamborového těsta a plněné ořechovou nádivkou.


3.0217x
90 min

Postup přípravy

Do části vlažného mléka přidáme droždí a lžíci cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek.



Uvařené brambory nastrouháme, smícháme s prosátou moukou, solí, vejcem, zbytkem cukru a zbylým mlékem. Přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.



Ořechy nastrouháme, svaříme s mlékem a cukrem. Necháme vychladnout. Pak náplň zahustíme nastrouhanými piškoty a ochutíme lžící rumu.



Vykynuté těsto rozválíme a rozkrájíme na čtverce asi 6 x 6 cm. Do středu vždy dáme lžíci náplně a zabalíme. Každou buchtu po celém povrchu potřeme rozpuštěným máslem. Dáme do pekáčku a necháme ještě 15 minut kynout.
V předehřáté troubě na 180 °C pečeme asi 30 minut.



Upečené buchty sypeme moučkovým cukrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové buchty

Zpět na recept