Recept na bramboračku s chutnými krupicovými noky.
Hodnocení
3.7
/ 5 (3x)
Doba přípravy
35 min
Ingredience
Ostatní
Česnek1 stroužek
Vejce3 ks
Máslo50 g
Brambory400 g
Voda1 a 1/2 l
Houby2 hrstě
Hrubá mouka2 lžíce
Kořenová zelenina250 g
Podle chuti
Sůl
Majoránka
Mletý černý pepř
Podle potřeby
Dětská krupička
Postup přípravy
Zeleninu očistíme, podle potřeby oloupeme či oškrábeme. Brambory a zeleninu nakrájíme na kostičky, houby na drobné plátečky, vše osolíme a dáme vařit.
Na menší pánvičce rozpustíme máslo, nasypeme mouku a za stálého míchání uděláme světlejší jíšku, kterou zalijeme necelou lžíci studené vody.
Do hlubokého talíře rozklepneme vejce, vidličkou je dobře rozkvedláme, mírně osolíme, zasypeme dětskou krupičkou a promícháme. Na těstíčko na noky použijeme tolik krupičky, aby z výsledné hmoty šly tvořit knedlíčky.
Hotovou jíšku zavaříme do vroucí polévky, přidáme stroužek česneku rozetřený se solí, pepř a postupně vkládáme noky, které můžeme vykrajovat lžicí. Vše ještě vaříme zhruba 8 minut.
Nakonec přidáme do polévky rozemnutou majoránku. Bramborovou polévku s krupicovou zavářkou rozlijeme do hlubokých talířů a podáváme.