Vařené nebo pečené uzené maso jemně usekáme nebo umeleme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Petrželovou nať očistíme a velmi jemně usekáme.
Na oleji zpěníme cibulku a česnek. Potom vmícháme nakrájené uzené maso a vše asi 2 minuty restujeme. Podle chuti opepříme, odstavíme a necháme vychladnout.
Připravíme si bramborové těsto. Do množství vody uvedeném na obalu vmícháme usekanou petrželku a vejce. Vše rozšleháme metlou a vmícháme suchou bramborovou směs. Po odstátí propracujeme v těsto, které na pomoučněném vále propracujeme a rozválíme asi na 1 - 2 mm silnou placku. Tvořítkem nebo skleničkou o průměru 6 cm vykrájíme kolečka. Polovinu koleček poklademe vychladlou náplní z uzeného masa a dobře spojíme s neplněnými kolečky.
Kolečka smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Hotová bramborová plněná kolečka necháme okapat na papírovém ubrousku.
Bramborová kolečka podáváme horká se zeleninovými saláty.