Vaření.czReceptyBramborová plněná kolečka

Bramborová plněná kolečka

Zbyl vám kousek pečeného nebo vařeného uzeného masa? Zkuste ho proměnit v chuťovku. Smažená kolečka z bramborového těsta jsou plněná směsí z uzeného masa s cibulí.


4.644x
45 min
1×

Ingredience

1 stroužekčesnek
1 ksvejce
2 lžícepetrželka
1 kscibule
150 guzené vepřové maso
340 gbramborové těsto v prášku (Amylon)

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Vařené nebo pečené uzené maso jemně usekáme nebo umeleme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Petrželovou nať očistíme a velmi jemně usekáme. Na oleji zpěníme cibulku a česnek. Potom vmícháme nakrájené uzené maso a vše asi 2 minuty restujeme. Podle chuti opepříme, odstavíme a necháme vychladnout. Připravíme si bramborové těsto. Do množství vody uvedeném na obalu vmícháme usekanou petrželku a vejce. Vše rozšleháme metlou a vmícháme suchou bramborovou směs. Po odstátí propracujeme v těsto, které na pomoučněném vále propracujeme a rozválíme asi na 1 - 2 mm silnou placku. Tvořítkem nebo skleničkou o průměru 6 cm vykrájíme kolečka. Polovinu koleček poklademe vychladlou náplní z uzeného masa a dobře spojíme s neplněnými kolečky. Kolečka smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Hotová bramborová plněná kolečka necháme okapat na papírovém ubrousku. Bramborová kolečka podáváme horká se zeleninovými saláty.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborová plněná kolečka

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena