Bramborová omáčka naší babičky

Omáčka z brambor je velice jemná a hlavně také velice levná. Pokud jí budete podávat i s uzeným masem, také si pochutnáte.


3.0973x
35 min
2×

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Cibule jemně nakrájíme a zpěníme na másle. Zasypeme ji moukou, kterou osmahneme dozlatova, a touto cibulovou jíšku zalijeme studeným vývarem. Uvedeme do varu, prošleháme a do vroucí omáčky vložíme nakrájené brambory, osolíme, ochutíme pepřem a bobkovými listy a za častého míchání je uvaříme do měkka. Dolijeme mlékem nebo smetanou a ještě asi 5 minut společně povaříme a dle potřeby doléváme vodu. Omáčku dochutíme octem, případně troškou cukru a polévkovým kořením. Když jsou brambory zcela měkké, vmícháme do omáčky pažitku. Podáváme s opečenými párky.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborová omáčka naší babičky

Zpět na recept