Vaření.czReceptyBramborová mísa se zelím a smetanou

Bramborová mísa se zelím a smetanou

Lehčí oběd, který je zároveň i bohatý na vitamíny.


3.193x
75 min

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Pak je slijeme a necháme vychladnout. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na hranolky a vložíme do mísy. Zelí zbavíme vrchních listů, očistíme a nakrájíme na nudličky. Přidáme je k bramborům, osolíme a trochu promícháme. Zároveň si očistíme mrkev, nakrájíme na tenké nudličky a přidáme spolu se zelím do mísy k bramborám. Vinný ocet smícháme s majonézou, smetanou, cukrem a špetkou pepře, přilijeme k bramborám a promícháme. Vše posypeme nasekanými vlašskými ořechy. Chceme-li si pochutnat, vybíráme jen kvalitní brambory. Na přípravu bramborových mís jsou nejlepší brambory označené zeleným nebo červeným pruhem.
user-icon

autor Jovi

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bramborová mísa se zelím a smetanou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena