Bramborová mísa se zelím a smetanou

Lehčí oběd, který je zároveň i bohatý na vitamíny.


3.193x
75 min

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Pak je slijeme a necháme vychladnout. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na hranolky a vložíme do mísy. Zelí zbavíme vrchních listů, očistíme a nakrájíme na nudličky. Přidáme je k bramborům, osolíme a trochu promícháme. Zároveň si očistíme mrkev, nakrájíme na tenké nudličky a přidáme spolu se zelím do mísy k bramborám.

Vinný ocet smícháme s majonézou, smetanou, cukrem a špetkou pepře, přilijeme k bramborám a promícháme. Vše posypeme nasekanými vlašskými ořechy.

Chceme-li si pochutnat, vybíráme jen kvalitní brambory. Na přípravu bramborových mís jsou nejlepší brambory označené zeleným nebo červeným pruhem.
user-icon

autor Jovi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborová mísa se zelím a smetanou

Zpět na recept